uredba o detergentih

Uredba o detergentih

Z oktobrom 2005 je na območju Evropske Unije začela veljati nova Uredba o detergentih, ki Vam kot potrošnikom ponuja možnost pridobitve potrebnih informacije o Vašem kupljenem izdelku za pranje in čiščenje..

Uporabite našo informacijsko ponudbo in se sami prepričajte o kvaliteti naših izdelkov. Z našim iskalnim sistemom imate možnost poiskati želene izdelke.

V polje vnesite numerični del EAN kode (črtne kode) ustreznega izdelka.

Prosim vnesite numerični del EAN kode za prikaz detergentov.

Označevanje izdelkov iz serije Blink ureja Uredba o detergentih. Pojem detergent se uporablja za proizvode, ki vsebujejo mila ali površinsko aktivne snovi in imajo čistilno funkcijo ter so namenjeni čiščenju tekstila ali trdih površin. Površinsko aktivne snovi (tenzidi) so sestavine, ki delujejo na napetost površine in tako pomagajo aktivno odstraniti umazanijo. S pomočjo sestavin v izdelkih, ki ustrezajo zakonskim določilom, lahko izboljšamo učinkovitost naših detergentov brez povečevanja vpliva na okolje.

Pravtako Vas želimo tudi informirati o sestavinah detergentov, natančneje dišavah in konzervansih, pri katerih obstaja možnost alergijske reakcije.

Več informacij gelde INCI označevanja najdete na: tukaj.