Pomembne oznake na enem mestu
Na številnih izdelkih naravne kozmetike najdete pomembne oznake, tako na kremah za obraz kot tudi na otroških oljih, itd. Kriterije kakovosti so razvile različne mednarodne organizacije. Tudi če se oznake v vseh kriterijih razlikujejo, vam le-te zagotavljajo, da je izdelek proizveden v skladu z obveznimi standardi. Preden lahko izdelek dobi posamezno oznako, izdelek in proizvajalca ustrezna združenja skrbno preučijo. Naravna kozmetika postavlja namreč visoke standarde glede pridelave, porekla in predelave sestavin. Na primer preverjajo, ali je kakovost surovin ustrezna in ali so bili izdelki proizvedeni na okolju prijazen način. Poleg tega vam oznake sporočajo, da izdelki niso bili preizkušeni na živalih. Sintetično konzerviranje je prav tako tabu, saj se lahko pri dobri naravni kozmetiki obstojnost zagotovi na bolj zdrav način.
Širok nabor kriterijev zagotavlja kakovost surovin, ki se uporabljajo v proizvodni kozmetičnih izdelkov od pridelave do proizvodnje. Katere sestavine morajo biti pridelane na ekološki osnovi lahko najdete na naslovu:
www.kontrollierte-naturkosmetik.de / www.ionc.info
To oznako najdete na izbranih mednarodnih kozmetičnih izdelkih. Francosko združenje preverja kozmetiko že od leta 2002. StandardEcocert dovoljuje dva načina izdelovanja kozmetičnih izdelkov in s tem označevanja oziroma pridobitve certifikata, lahko gre za ˝naravni˝ ali ˝naravni in ekološki˝ kozmetični izdelek.
www.ecocert.com

Ta francoska kozmetična zveza dodeli svoj oznake, ki razlikujejo dve stopnji naravne kozmetike - glede na delež naravnih in bio surovin.
www.eco-control.com

EcoControl predstavlja certificirane standarde naravne kozmetike in ekološke izdelke.
Oznaka EcoControl je akreditiran certifikacijski organ za standarde NCS, NCPS in NaTrue. Neodvisnost EcoControl zagotavlja visok standard preverjenih blagovnih znamk.
Poleg tega EcoControl že od leta 2013 potrjuje trajnost podjetij v skladu s standardom CSE in ekološkimi rastlinskimi surovinami za uporabo v naravnih kozmetičnih izdelkih.
NATRUE predstavlja mednarodno zvezo predstavnikov proizvajalcev naravne kozmetike. Člani izpolnjujejo najvišje standarde po naravnosti in neškodljivosti izdelkov, in delujejo po visokih etičnih in ekoloških načelih.
www.natrue.org
Zagotavlja trajnostno nabiranje zdravilnih rastlin iz narave. Nabrane so po strogih smernicah, da raznolikost vrst ob tem ne bi bila ogrožena.
www.fairwild.org
Ta mednarodni oznaka predstavlja osredotočenost na zaščito živali. Zagotavlja, da med proizvodnjo izdelka nobeni živali ni bila storjena nobena škoda.
www.leapingbunny.org
Ta oznala označuje izdelke, ki so izdelani popolnoma brez živalskih sestavin. Odpovedujejo se tudi naravnim surovinam, kot so čebelji vosek, lanolin ali svila.
www.vegansociety.com

Oznaka CIPRA organizacije CIPRA ("Commision Internationale pour la Protection des Alpes") je od leta 1952 znak ohranjanja in trajnostne promocije edinstvenega naravnega prostora Alp.
www.cipra.org