RENČELJ KOZMETIKA

Naravna slovenska kozmetika s sivko in smiljem

Sredi Krasa leži vasica Povir, kjer družina Renčelj že 10 let goji sivko in smilj. Po prvotni idej o pridobivanju eteričnega olja, se je prebudila želja po izdelovanju kozmetike, ki bi jo lahko uporabljala vsa družina. Ob njihovih otrocih so spoznali, kako pomembno je skrbeti za naše zdravje in telo z uporabo kozmetike s čim bolj naravnimi sestavinami. Zato so združili željo po zdravem načinu življenja, pestrost kraških in mediteranskih dišavnic ter ljubezen do svojih otrok z namenom, da vse to delijo tudi z vami. Trudijo se ustvariti kvalitetne proizvode, z učinkovinami pridobljenimi iz rastlin, ki uspevajo v njihovi okolici.

S klikom na sliko si lahko ogledate predstavitveni video Renčelj kozmetike.


Lastni nasadi dišavnic in pridobivanje aktivnih sestavin.


Ugodna klima alpskega in mediteranskega podnebja in porozna tla ugodno vplivajo na rast zdravilnih rastlin, ki uspevajo na Krasu in Mediteranu.

Z lastnim pridobivanjem eteričnih olj s parno destilacijo in izvlečkov, Renčelj kozmetika skrbi za kontrolo kakovosti aktivnih sestavin. Trudijo se ustvariti kvalitetne proizvode, z učinkovinami pridobljenimi iz rastlin, ki uspevajo v okolici Krasa in Mediterana.

Njihova filozofija je NARAVNO in VARNO

Pri formulaciji proizvodov se zavzemajo, da uporabljajo čim več naravnih sestavin, kot je mogoče, s poudarkom na osnovi iz rastlinskih olj in maščob ter z dodatkom izvlečkov in eteričnih olj, ki uspevajo na območju Krasa in Mediterana:

  • Eterično olje sivke in smilja, ki ga ekološko pridelujejo s parno destilacijo cvetov na Krasu ter druga eterična olja (bergamotka, verbena ipd.)
  • Ogranski hidrolati najvišje kakovosti (sivka, smilj, šetraj, idr.)
  • Rastlinski izvlečki, z vrsto aktivni učinkovin na kožo (rožmarin, ognjič, njivska preslica, ameriški slamnik, kamilica, aloe vera idr.)
  • Naravna olja in masla (ekstra deviško oljčno olje, mandljevo olje, jojobino olje,ricinusovo olje, kakavovo maslo, karitejevo maslo, idr.)


Zavedajo se, da mora biti kozmetika, poleg tega, da je čim bolj naravna, tudi varna za uporabo, zato uporabljajo najmanjšo dovoljeno količino konzervasov ter se izogibajo sledečim sestavinam: mineralna olja (parafin, petroleum…), maščobe živalskega izvora, sodium laureth sulphate, parabeni, parfumi, barvila.

Proizvodnja naravne kozmetike za vso družinoVsi kozmetični proizvodi so dermatološko testirani in podkrepljeni z ustreznimi testi uporabnosti in učinkovitosti.

Izbirajo zgolj kvalitetne sestavine ter se izogibajo sestavinam, kot so parabeni, sulfati, umetna barvila, sintetični parfumi itd. V kozmetični liniji sivka in smilja sta vključeni tako eterično olje kot hidrolat najvišje kvalitete lastne proizvodnje pridobljeni na ekološki način.