Priprava:
- Pripravite si korenje in kokosovo olje
Pečico segrejte na 180 °C zgornje/spodnje grelo. Korenje olupite in drobno naribajte. Kokosovo olje stopite v majhni ponvi na štedilniku na nizki stopnji.
- Zmešajte in specite testo
V večjo posodo dajte naribano korenje, kokosovo olje, moko, ovsene kosmiče, sladkor, jabolčni pire, začimbe, pecilni prašek, sodo bikarbono, kis in mandljev napitek ter dobro premešajte s kuhalnico. Pekač namastite ali obložite s papirjem za peko, napolnite s testom in pečete 40-50 minut. Pred koncem peke naredite test: torto prebodite z zobotrebcem. Če se testo ne prime, je dovolj pečeno.
- Pripravite glazuro in okrasite torto
Pustite, da se torta popolnoma ohladi. Medtem odstranite pistacije iz lupin in jih grobo sesekljajte. Korenje olupite in skrajšajte zelenje, korenje razpolovite, spodnje polovice pa lahko uporabimo za kaj drugega. Za glazuro v posodi z ročnim mešalnikom zmešate naravno smetano, sladkor v prahu in limonin sok. Namažite po torti in jo okrasite s pistacijami in polovičkami korenja.
Nasvet:Nazaj h koreninam: okras iz korenja lepo prikaže, iz česa je torta in je hkrati tudi svež prigrizek.
Vegansko