Presne čokoladno-oreščkaste kroglice
- 100 g oreščkov po izbiri (orehov, lešnikov, pekanov, indijskih oreščkov, mandljev, pinjol…)
- 200 g medjol datljev
- 2 žlici stopljenega PlanetBIO kokos olja
- 2 žlici PlanetBIO kakava v prahu
- 2 žlici stopljenega PlanetBIO kakavovega masla
- Za dekoracijo: PlanetBIO kakavova zrna, PlanetBIO kakav v prahu, mleti oreščki, kokos kosmiči
Z zmogljivim blenderjem zmešamo oreščke v pasto, dodamo (izkoščičene) datlje, kokos olje, kakav v prahu in na koncu stopljeno kakavovo maslo, da dobimo gosto pasto.
Za lažje oblikovanje kroglic si dlani med delom navlažimo s hladno vodo. Kroglice na koncu povaljamo v kakavovih zrnih, jih še enkrat oblikujemo ter povaljamo v kakav prahu ali mletih oreščkih ali kokos kosmičih. Hranimo jih v hladilniku.
Dober tek!