Mnogi izmed vas ste letos že dopustovali, veliko pa vas vse to z navdušenjem še pričakuje. Velikokrat se nam zgodi, da se z dopusta vrnemo z zajetno zbirko fotografij. Ponavadi ne moremo mimo čudovitih sončnih zahodov, fotografiranja školjk in vsega lepega, ki nas na morju obdaja, lovimo pa tudi trenutke naših najmlajših, ob igri, raziskovanju ali pa, ko se z njimi prvič odpravimo na morje. Na plaži je čas za fotografiranje vaših otrok najlepši, saj imate čas za opazovanje in eksperimentiranje. Opazujte jih in iščite lepe kadre, tiste, ki jih boste kasneje lahko obesili na zid in se za vedno spominjali lepih dni na morju. Za vas smo pripravili 5 nasvetov za kreativno fotografiranje vaših malčkov na plaži, s telefonom ali fotoaparatom.

Kreativna ideja: pokrovček za pijačo

Poletje je žal tudi čas os, ki se vedno pojavijo, ko sedite zunaj na terasi in si privoščite sladko pijačo ali hrano. Pijačo lahko zavarujete pred nadležnimi žuželkami le tako, da jih pokrijte.

Kaj pravite na primer na pokrovček za pijačo z motivom sadja, kot je kivi, limona, pasijonke ali lubenice? Tukaj preverite kako jih lahko naredite sami.
Potrebujete:

• kroglice v različnih barvah, odvisno od motiva
• podloga za Hama perlice, okrogla
• Hama papir za likanje ali papir za peko
• likalnik
• slamica
• kozarec
Kreativna ideja: pokrivček za poletno sadno pijačo
Priprava:

 1. Pripravite si podlogo za perlice ter perlice. Preden začnete, preverite premer vašega kozarca. Pokrovček mora biti namreč nekoliko večji.
 2. Pričnite polagati perlice na podlogo. Najbolje je, da začnete v sredini in pustite prostor tudi za slamico. Lahko bi začeli tudi z zunanjega dela proti notranjemu.
 3. Ko položite vse kroglice, vzemite papir za likanje in ga položite čez perlice. Nato lahko likate.
 4. Na koncu vzemite pripravljen pokrivček iz podloge in pustite, da se ohladi na papirju za peko.

Poletne igre za vso družino

1. Akcija - parkour
Poletna igra za vso družino - parkour
Potrebujete:

 • poljubna igra z metanjem (npr. z obroči, lokom, keglanjem)
 • vodna drsalnica
 • stožec oz. steber
 • štoparica
Parkour je gibanje z uporabo različnih vzorcev kot so npr. preskoki, tek, plezanje, skakanje, nihanje, lovljenje ravnotežja, prevali, hoja po štirih. Parkour se osredotoča na tehniko, hitrost in učinkovitost.

Potek igre:

Uporabite lahko naš predlog ali sestavite povsem svoj parkour:
 • 1. postaja: igra z metanjem – najprej je potrebno z obročem zadeti palico. Na voljo so max. 4 poskusi. V kolikor vam uspe že v prvo, nadaljujete na naslednjo postajo. V kolikor zgrešite, ponovno mečete. V kolikor vam tudi v četrto ne uspe, vseeno nadaljujete na naslednjo postajo.
 • 2. postaja: vodna drsalnica – po 1. postaji stečete naprej na 2. postajo. To je lahko npr. Vodna drsalnica, po kateri se zadrsate in nadaljujete na 3. postajo.
 • 3. postaja 3: slalom – po 2. postaji torej stečete naprej do 3. postaje. Npr. slalom skozi vrt. Spretno stečete mimo vseh stožcev oz. stebrov in pri tem pazite, da nobenega ne podrete. V kolikor se to zgodi, je potrebno začeti od začetka 3. postaje.

Po uspešno zaključeni 3. postaji se vaš parkour konča in stečete le še čez ciljno črto. Seveda je tudi možno, da ga večkrat ponovite. Torej, da po 3. postaji stečete ponovno na 1. postajo in nadaljujete do dogovorjenega zaključka igre. Za vsakega tekmovalca se s štoparico meri čas, ki ga potrebuje skozi celoten parkour do ciljne črte. Zmagovalec je seveda najhitrejši.
2. Tekma z račkami
Potrebujete:

 • bazenček napolnjen z vodo
 • vodno pištolo
 • račke za v vodo
Poletna igra za vso družino - tekma z račkami
Potek igre:

Vsak tekmovalec potrebuje 1 račko za v vodo in 1 vodno pištolo. V bazenček napolnjen z vodo dodajte vse račke, v ravno vrsto. Cilj igre je najhitreje spraviti račke na drugo stran bazena s pomočjo vodne pištole. Vsi tekmovalci naj začnejo naenkrat. Zmagovalec je seveda najhitrejši. Pazite, da vsak cilja le v svojo račko, ter pred pričetkom vsi dobro napolnite vodne pištole z vodo.

Družabne igre za vso družino