Jajca iz pečice
Česa pri pravem zajtrku ne sme manjkati? Res je, jajc! Najboljša so tista, ki so hitro in enostavno pripravljena.
Za vas smo pripravili dva odlična recepta za jajca iz pečice.
Mafini z jajcem in slanino
Sestavine za 6 mafinov

  • 12 rezin slanine
  • 6 jajc
  • 10 g sira Cheddar
  • 6 rezin kruha ali toasta
  • maslo
Priprava

  • Sir naribamo in kruh izrežemo tako, da ga lahko položimo v model za mafine.
  • V ponvi popečemo slanino. Če jo želimo lepo položiti v model, pazimo, da ne bo preveč hrustljavo pečena. Na kuhinjski krpi jo odcedimo in nato po dve rezini slanine položimo v model za mafine, ki smo ga pred tem namastili.
  • Pečico segrejemo na približno 180 °C.
  • Rezine kruha položimo na slanino, jih rahlo potisnemo nanjo in po njih porazdelimo nariban sir.
  • Nato na vsak pripravljen kupček razbijemo jajce ter začinimo s soljo in poprom.
  • Mafine v pečici pečemo približno od 10 do 15 minut, odvisno od tega, kako hrustljave želimo.
  • Lahko jih obložimo z drobnjakom ali peteršiljem.
Poširana jajca iz modela za mafine
Najelegantnejša oblika za pripravo jajc so poširana jajca.
Mnogi si ne upajo pripravljati jajc na takšen način, saj je priprava precej delikatna. Izdali vam bomo trik, s katerim bo šlo skoraj samo od sebe, rezultat pa bo zato naredil še večji vtis.
Sestavine za 6 poširanih jajc

  • 6 jajc
  • 6 jedilnih žlic vode

Priprava

  • Pečico segrejemo na 180 °C in pripravimo model za mafine.
  • V vsako vdolbino damo eno jedilno žlico vode in eno jajce.
  • Vse skupaj damo v pečico za približno 15 minut.