Ameriške palačine
Ameriški klasika pri zajtrku V primerjavi s slovenskimi palačinkami so ameriške debelejše in kompaktnejše, zaradi pecilnega praška so izjemno rahle.
Predstavili vam bomo, kako enostavno jih lahko pripravimo. Ugotovili boste, da so vredne truda.
Sestavine za 8 palačink

  • 1 veliko jajce
  • 1 zavojček vanilijevega sladkorja
  • 200 g moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • ščepec soli
  • mleko
  • mast za pečenje
Namig: Za vegansko različico vzamemo jajčni nadomestek ali pa nadomestimo jajce in mleko z veliko zrelo banano in mandljevim mlekom.
Priprava

  • Vzamemo jajce in ločimo beljak od rumenjaka. Rumenjaku dodamo vanilijev sladkor in ga penasto umešamo.
  • Moko zmešamo s pecilnim praškom in ščepcem soli. V to zmes primešamo rumenjak.
  • Počasi dodajamo mleko, tako da nastane kremasto testo.
  • Beljak stepemo v sneg in ga rahlo primešamo.
  • V ponvi segrejemo nekaj masti in nanjo damo za jedilno žlico velik kos testa. Palačinke na srednjem ognju na obeh straneh popečemo in jih nato najbolje še tople postrežemo.
Američani svoje palačinke postrežejo tople in jih polijejo z veliko količino javorjevega sirupa. ODLIČNO!
Ameriške palačinke lahko na nešteto načinov obložimo, napolnimo, prelijemo in pojemo. K njim se odlično poda tudi sadje, posebej poleti, ko imamo na voljo veliko jagodičevja. Prinesite si sadovnjak na krožnik in okrasite svoje ameriške palačinke z brusnicami, malinami, jagodami ali ribezom.