Pustno rajanje

Ste že pričeli s s pripravami na letošnje pustovanje? Za vas smo pripravili nekaj preprostih receptov, da se boste posladkali. Nikar pa ne spreglejte pestre ponudbe pustnih kostumov in dodatkov za odrasle in otroke, ki so na voljo v naših poslovalnicah.

Mini kolački
Sestavine

  • 300 g masla (ali margarine)
  • 500 g moke Alnatura
  • 250 g sladkorja
  • 4 jajca
  • 1 paket vanilijevega sladkorja Alnatura
  • 1 paket pecilnega praška Alnatura
  • 125 ml mleka
  • čokolada (tema ali mlečna) Alnatura
  • sladkorni konfeti
  • Mini model za kolačke
Priprava

V posodi zmešajte maslo, sladkor in vanilijev sladkor, dokler ne postane puhasta zmes. Dodajte moko in pecilni prašek ter dobro premešajte. Pripravite modelčke in jih potresite z drobtinami. Pecite v ogreti pečici pri 180 stopinjah približno 25 minut. Po pečenju pustite, da se ohladi. Nežno segrejte čokoladno glazuro in jo dodajte na mini pecivo. Na še vlažno čokolado potresite sladkorne konfete.

Dober tek!
Pustni krofi
Sestavine

  • 250 ml mleka
  • 600 g moke Anatura
  • 1 kocka kvasa (42 g) Alnatura
  • 75 g sladkorja
  • 50 g masla
  • 2 jajca (srednje velika)
  • ščepec soli
  • olje (za cvrtje)
  • marmelada za polnjenje krofov, npr. marelična, jagodna, malinina.
Priprava

V loncu segrejte mleko in ko se rahlo segreje, zdrobite vanj kocko kvasa. Dodajte malo sladkorja in žlico moke. Nato odstranite iz štedilnika in pokrijte s kuhinjsko brisačo za 10 minut. Pečico segrejte na 50 stopinj in pustite, da se maslo stopi. Moko in preostale sestavine zmešajte z mešalnikom, nato dodajte mleko in stopljeno maslo ter ponovno premešajte. Ko se pečica segreje na 50 stopinj, jo izklopite in vstavite posodo s pripravljenim testom. Testo pustite v pečici približno 30 minut in v tem času bi moralo podvojiti svoj volumen. Potem vzemite testo iz pečice in ga pregnetite še z roko ter oblikujte majhne kroglice. Položite jih na pomokano delovno površino in pustite dobrih 10 minut, da znatno povečate svoj volumen. V loncu segrejte olje na približno 170 stopinj. Uporabite lahko tudi cvrtnik, kjer lahko nastavite temperaturo. V olje nato previdno dodajte kroglice in jih pecite do zlato rjave barve z vseh strani. Nato jih previdno odstranite. Krofe pustite, da se ohladijo, nato jih napolnite z malo marmalade. Na koncu jih potresite še s sladkorjem v prahu.

Dober tek!