Priprava:
- Maslo, vaniljev sladkor in sladkor v prahu dajte v posodo in z ročnim mešalnikom mešajte 3–5 minut. Dodajte moko in sol ter vse hitro zmešajte v homogeno testo. Oblikujte ga to v kroglico in pokrijte ter dajte v hladilnik za vsaj 2 uri.
- Pečico segrejte na 160 ° C (kroženje zraka). Na delovno površino potresite nekaj moke in položite testo. Moko potresite tudi po testu in ga razvaljajte z valjarjem debeline 3-4 mm.
- Izrežite piškote v obliki jajca in jih položite na dva pekača, obložena s peki papirjem. Pri polovici piškotov na sredini izrežite okroglo luknjo in testo odstranite. Preostalo testo razvaljajte s preostalim testom in izrežite še več piškotov. Vse piškote pecite v pečici 10–12 minut. Nato pustite, da se popolnoma ohladijo.
- Piškot z luknjo posujte s sladkorjem v prahu (uporabite cedilo). Marmelado zmešajte z limoninim sokom in po 1 žličko dodajte na sredino piškota brez luknje. Piškot z luknjo položite gor in pustite, da se vse skupaj popolnoma posušijo.
Nasvet:Če testo po večkratnem gnetenju in valjanju postane preveč toplo, ga preprosto razvaljajte v kroglico in ponovno postavite v hladilnik za 15 minut.
Če nimate rezalnika piškotov v obliki jajca, lahko iz kartona izrežete ustrezno obliko. To položite na testo in z ostrim nožem izrežete obris.