Velikonočni piškoti v obliki jajc


Čas priprave
: 30 minut + 2 uri + 12 minut

Sestavine za 18 piškotov:

• 200 g masla iz sladke smetane (mehko)
• 1 paket Alnatura Bourbon vanilijevega sladkorja
• 100 g sladkorja v prahu Alnatura + 1 žlica piškotov za prah
• 350 g Alnatura pirine moke 630
• 1 ščepec morske soli Alnatura
• 150 g marelične marmelade Alnatura
• 2 žlički limoninega soka Alnatura
Priprava:

  1. Maslo, vaniljev sladkor in sladkor v prahu dajte v posodo in z ročnim mešalnikom mešajte 3–5 minut. Dodajte moko in sol ter vse hitro zmešajte v homogeno testo. Oblikujte ga to v kroglico in pokrijte ter dajte v hladilnik za vsaj 2 uri.
  2. Pečico segrejte na 160 ° C (kroženje zraka). Na delovno površino potresite nekaj moke in položite testo. Moko potresite tudi po testu in ga razvaljajte z valjarjem debeline 3-4 mm.
  3. Izrežite piškote v obliki jajca in jih položite na dva pekača, obložena s peki papirjem. Pri polovici piškotov na sredini izrežite okroglo luknjo in testo odstranite. Preostalo testo razvaljajte s preostalim testom in izrežite še več piškotov. Vse piškote pecite v pečici 10–12 minut. Nato pustite, da se popolnoma ohladijo.
  4. Piškot z luknjo posujte s sladkorjem v prahu (uporabite cedilo). Marmelado zmešajte z limoninim sokom in po 1 žličko dodajte na sredino piškota brez luknje. Piškot z luknjo položite gor in pustite, da se vse skupaj popolnoma posušijo.

Nasvet:


Če testo po večkratnem gnetenju in valjanju postane preveč toplo, ga preprosto razvaljajte v kroglico in ponovno postavite v hladilnik za 15 minut.
Če nimate rezalnika piškotov v obliki jajca, lahko iz kartona izrežete ustrezno obliko. To položite na testo in z ostrim nožem izrežete obris.