Sadni curry z ananasom
Sestavine (za 4 osebe):

  • 150 g posušenega ananasa Bio Primo
  • 300 g filejev piščančjih prsi
  • Olje za ponev ali vok
  • 1 por
  • 2 majhni čebuli
  • 2 papriki
  • 300 g brokolija
  • 400 ml zelenjavne juhe Bio Primo
  • 200 ml smetane ali kokosovega mleka Bio Primo
  • 2 žlici curry mešanice
  • Sol, poper in sladkor
  • malo rdečega čilija, po želji na drobno nasekljan
  • svež peteršilj ali koriander
Priprava:

  1. Bio Primo ananas namočite v 150 ml tople vode, file piščančjih prsi narežite na koščke. Olupite, očistite in nasekljajte zelenjavo.
  2. V ponvi ali voku prepražite piščančje koščke z malo olja, posolite in dostavite z ognja.
  3. V ponvi ali voku popražite zelenjavo, nato pa jo zalijte z zelenjavno juho Bio Primo.
  4. Dodajte piščančje koščke in ananas Bio Primo skupaj z vodo. Pustite, da se jed kuha, dokler zelenjava ni kuhana.
  5. Začinite s smetano ali kokosovim mlekom Bio Primo in začimbami, jed posolite in okrasite s svežimi zelišči.

Nasvet:
Postrezite z rižem ali indijskim naan kruhom.