Recept za vegansko solato s tortelini in z beluga lečo
Tortellini - specialiteta iz Italije. Poznamo jih kot prilogo – tople, različno polnjene, s sočno paradižnikovo omako. Toda ali ste jih že poskusili v hladni solati?
Sestavine za 4 obroke
  • tortelini z zelenjavnim nadevom Bio Primo
  • 2 žlički zelenjavne juheBio Primo
  • ščepec morske soli Alnatura
  • nekaj črnega popra iz mlina
  • 1 por
  • 1 korenček
  • 1 rdeča, blaga vroča paprika
  • 1 kumara
  • 2 stebelna zelene
  • 50 g gomoljne zelene
  • 100 g črne Beluga leče
  • 40 ml balzamičnega kisa
  • 60 ml oljčnega olja Alnatura
Priprava

  1. Kuhajte torteline po navodilih. Očistite zelenjavo in jo narežite na kocke velikosti približno 5 mm. Zavrite vodo, dodajte zelenjavno juho in vso zelenjavo kuhajte (eno za drugo), odvisno od časa kuhanja posamezne zelenjave in nato pustite, da se ohladi.
  2. Lečo kuhajte približno 10 minut v isti zelenjavni juhi.
  3. Zmešajte vse skupaj - torteline, narezano zelenjavo, drobno narezano kumaro, pekočo papriko in kuhano lečo.
  4. Začinite z balzamičnim kisom, olivnim oljem, morsko soljo in črnim poprom.

MÜLLERJEV NASVET: Jed servirajte na posteljici iz rukole!