Recept za popečene paradižnike s pestom
Čas priprave: 10 min + 25 min

Sestavine za 3 obroke:
  • 300 g paradižnika
  • 500 g mocarele
  • 60 g Pesto Verde (1/2 kozarca) Alnatura
Priprava:
Paradižnike operite, odstranite peclje in jih s to stranjo postavite na delovno površino. Naredite globoke zareze v razmaku 0,5 cm, vendar jih ne prerežite. Mocarelo odcedite in narežite na tanke rezine. Vstavite jih v zareze paradižnikov in nato pripravljene paradižnike postavite v ognjevarno posodo oz. pekač.
V pečici pečite na 200° C 20–25 minut, dokler se sir ne stopi.
Vzemite pekač iz pečice in nato še pesto razporedite po paradižniku.

Nasvet: Če nimate ustreznega pekača, lahko peki papir oblikujete v tako obliko in ga uporabite namesto pekača. Sicer so vse posode, ki se lahko uporabljajo tudi v pečici, ponavadi ognjevarne.