Recept za marinado za zrezke
Marinade in omake ne smejo manjkati na nobeni žar zabavi. Zagotavljajo pravo začimbo za meso in zelenjavo. Dobro izgledajo tudi v majhnih kozarcih na obloženi mizi.
Sestavine
  • 300 g kečapa
  • 3 žlice agavinega sirupa ali medu Bio Primo
  • 1 drobno nasekljan strok česna
  • 1 čajna žlička Sambala Oelek
  • 1 žlica jabolčnega kisa
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja
  • 1 žlica nasekljanega drobnjaka
  • 1 čajna žlica začimbe curry
  • sol in poper
Priprava

Vse sestavine zmešajte skupaj, in jih mešajte dokler niso gladke. Nato začinite s soljo in poprom.
Marinada je zelo primerna za mariniranje mesa (najbolje, da jo pustite v hladilniku stati čez noč) ali zelenjave na žaru. Lahko služi tudi kot omaka.