8 nasvetov za dobro razpoloženje doma
Ni dvoma, da smo trenutno v izredni situaciji in da je stanje zaradi koronavirusa zelo obremenjujoče. Zaradi preprečevanja širjenja okužb moramo zato ostati doma, kar pomeni, da čim bolj omejimo stike z drugimi ljudmi. Da pa nas ne bo prevzela slaba volja od vseh slabih novic po televiziji, smo zbrali nekaj nasvetov kako ohranjati dobro razpoloženje sedaj, ko smo doma. Preverite kako lahko preženete dolgčas in preprosto uživate.
1. Preizkusite družabne igre in igre s kartami: Zakaj ne bi imeli družabnega večera s prigrizki, glasbo v ozadju za vzdušje in igralnimi kartami? Sedaj je priložnost, da ponovno odigrate svojo najljubšo igro ali pa preizkusite katero novo. Morda pa bo celo bolj zabavno od televizije, tablic, mobilnih telefonov.
Ravensburger
družabna igra Kakerlakak
Toy Place
zbirka družabnih iger
Ravensburger
družabna igra
3D labirint
Spin Master
Bakugan
osnovni set, 1 kos, sortirano
Schmidt
družabna igra
Ligretto
Mattel
igra s kartami
Uno
2. Na svojem vrtu postavite šotor: pustolovske počitnice pri vas doma. Zakaj ne bi uporabili opreme za kampiranje, pripravili okusne prigrizke in prespali na prostem? Praktično je tudi, ker je v bližini doma in če boste kaj pozabili, lahko hitro skočili iskat v hišo. Če želite, lahko ob tabornem ognju spečete večerjo, si pripovedujete zgodbe ob ognju. Zagotovo prijetna izkušnja za mlade in stare.

3. Naslikajte sliko in že imate umetnost: Morda neprijetna situacija vzpodbuja vašo domišljijo? Sprostite svojo jezo, zaskrbljenost, radost ob risanju na platno ali list papirja. Pustite svoji domišljiji prosto pot in morda nastane prava umetnina, ki jo boste celo želeli izobesiti na steno. Ustvarjajte in zagotovo boste takoj boljše volje.
Stabilo
Premium flomastri
Eberhard Faber
flomastri
pastelni z bleščicami
Paperzone
Jumbo krede v praktični posodi


4. Vadba na kavču:
čeprav je težko verjeti, lahko izkoristite kavču tudi za izvajanje športnih aktivnosti. Kar je seveda idealno za vse, ki preživite veliko časa pred televizijo. Izvedete lahko brez težav na primer sklece. Roke preprosto naslonite na rob sedeža in stopala postavite nekaj korakov stran in jih iztegnite, v ravni linij. Vso težo prenesite na roke in pričnite z dvigovanjem. Če bi raje sedeli na kavču, preizkusite stiskalnico za noge s pomočjo blazin. Sedite, položite blazino med kolena in stisnite noge skupaj. Približno 20 sekund nato popustite in večkrat ponovite.
5. Preberite dobro knjigo: Doma imate zagotovo kakšno knjigo, ki ste si jo že več časa želeli prebrati, a nikakor niste utegnili. Zdaj je pravi čas, da končno cel večer preživite ob branju knjige na kavču, brez kakršne koli slabe vesti. Prijetna odeja, kavč in knjiga ter skodelica vašega najljubšega čaja. Ste vedeli, da branje zmanjšuje stres? Torej, je kot nalašč za te čase, zato nikar ne odlašajte.
6. Uredite fotografije: Imate veliko slik, ki bi jih bilo potrebno urediti? Ste že dolgo odlašali z pripravo foto knjige? Vzemite si čas in preglejte svojo zbirko in pričnite z urejanjem. Si res želite obdržati prav vse? Ali lahko nekatere preprosto zbrišete? Ob urejanju boste zagotovo uživali v spominih, ki vam jih bo vzbudil pogled naje. Prepustite se, toda hkrati ne pozabite razvrstiti vseh slik, ki jih morda uspete celo urediti v foto album? Lepa ideja za darilo za stare starše za njihov naslednji rojstni dan.

V poslovalnicah Müller najdete pestro izbiro različnih okvirjev za slike.
Vaše najljubše trenutke pa lahko shranite s pomočjo Cewe foto storitve.
7. Poslušanje najljubše glasbe: sprostite se in se osredotočite na glasbo z vsemi čutili. Ne poskušajte vmes čistite, kuhati ali čistiti omare. Pustite, da vas odnese prijetna glasba, zaprite oči in sanjajte, da se nekje drugje. Sanjarite ob belem dnevu in uživajte v kratkem dopustu za vaša čutila.
8. Zapišite svoje misli: Morda se sliši preveč zastarelo, ampak zakaj ne bi preprosto napisali voščilnico, razglednico. Že veste, komu boste namenili nekaj prijaznih besed? Kdo bi bil najbolj vesel vašega sporočila? Morda pa bi lahko pisali dnevnik in prenesli svoje misli na papir, zapisali utrinke dneva. Vsaka črna misel bi tako izgubila svojo težo in razbremenila misli. Vsaka lepa misel bi vas spodbudila k pozitivnemu razmišljanju.

Morda bi vas tudi zanimalo: