Higiena in nega rok

Kako pravilno in temeljito umiti ter negovati roke

Pravilna higiena rok je trenutno zelo pomembno. Kadar koli ste v javnosti, si nato temeljito umijte roke – tudi če greste samo na sprehod.
Pravilno umivanje rok varuje vas in druge pred virusi ter nalezljivimi boleznimi, kot je trenutno novi koronavirus. Milo je zelo učinkovito, saj napada lipidno plast virusov, zaradi česar so neaktivni. Primerna sta tako tekoče kot trdno milo.
Kako temeljito umiti roke:
Za temeljito čiste roke jih je potrebno umivati vsaj 20 sekund.

1. Roke držite pod tekočo vodo.
2. Temeljito jih namilite: vse dele dlani, medprstne prostore, palec in hrbtno stran dlani.
3. Milite nato še nekaj sekund. Nasvet: v tem času ugasnite vodo, da zmanjšate porabo in prispevate k ohranjanju okolja!
4. Milo dobro sperite pod tekočo vodo.
5. Temeljito osušite roke. V kolikor ste na poti uporabite brisačo za enkratno uporabo, doma pa naj vsak družinski član uporablja svojo brisačo.
Pravilna nega rok
Zaradi pogostega umivanja in razkuževanja rok se hitro pojavijo znaki izsušene, suhe, hrapave in razpokane kože. Zato je priporočljivo, da si po vsakem umivanju roke tudi namažete s hranljivo kremo za roke. Seveda v kolikor ni možno, se posvetite intenzivni negi rok vsaj zvečer pred spanjem, da kožo nahranite, navlažite in zaščitite. Občasno si lahko privoščite tudi posebno nego v obliki pilinga in maske za roke. Z vsakodnevno nego in uravnoteženo prehrano lahko veliko naredite za zdrav in negovan videz svojih rok, tudi v teh izrednih razmerah.
AVEO Nkremno tekoče milo
AVEO
kremno tekoče milo
AVEO MED Ultra Sensitiv trdo milo
AVEO MED
Ultra Sensitiv trdo milo
KNEIPP intenzivna negovalna krema za roke
KNEIPP
intenzivna negovalna krema za roke
WELEDA krema za roke rakitovec
WELEDA
krema za roke rakitovec
BODY & SOUL rokavce za piling
BODY & SOUL
rokavce za piling
Vsi izdelki lahko niso na voljo v vseh poslovalnicah Müller. Slike so lahko simbolne.